18
авг

Демонстрации на стари занаяти за празника на Деултум

Демонстрации на стари занаяти за празника на Деултум

Демонстрации на стари занаяти ще предизвикат интереса на посетителите на Деултум. Те са включени в програмата за отбелязване на празника на Национален археологически резерват "Античен и средновековен град Деултум - Дебелт", община Средец - "Ден на древен Деултум - врата към загадъчната Странджа", който ще се проведе на 19-и август. Гостите на събитието  ще могат да седнат зад грънчарското колело и да опитат със собствени ръце да изваят от глина керамичен съд. По-сръчните ще имат възможността да се пробват в плетенето на кошница от ракита или да измайсторят кукла от царевична шума.

Логически и забавни игри от древен Рим са подготвили организаторите на празника за всички гости.

Ученици и преподаватели от Национална гимназия за сценични и екранни изкуства в Пловдив ще направят демонстрация на римски грим и прическа.

 Това е първото от поредицата събития, с които Община Средец и Национален археологически резерват "Античен и средновековен град Деултум - Дебелт" в партньорство с Министерство на туризма ще отбележат две значими културно-исторически събития за региона и страната - 30 години Национален археологически резерват "Античен и средновековен град Деултум - Дебелт" и 15 години от създаването на Общински исторически музей – Средец.ата ще бъдат отворени от 10.00 до 20.00 часа на 19-и август.


Contact Us