01
сеп

Вандали увреждат обществено имущество в Средец

Вандали  увреждат обществено имущество в Средец

Вандали  са изпочупили и надраскали уреди на новопостроените детски площадки в парка на Трансграничен център за деца, детски кът до Автогарата и детски и  до църквата. С черен маркер е рисувано  върху колоните на входа на община Средец в следствие, на което е  увреден горния слой на мазилката. Изпочупени са и осветителните тела в парка на Трансграничен център за деца. Откраднати са кошчетата в центъра на града.

Община Средец полага усилия да създаде добра градска среда в общинския център. Всеки подобен вандалски акт води до необосновани материални и финансови загуби за общината. Нанесените щети от умишлено увреждане на общинска собственост  само в парка до Автогарата се оценени около 700 лева. За извършените злоумишлени действия община Средец е уведомила РПУ-Средец и е предоставила запис от система за наблюдение.

Общинска администрация призовава гражданите да пазят новите придобивки и ако станат свидетели на нови вандалски действия да алармират за това местните органи на реда.

Ако тези противообществени прояви продължат Община Средец ще  публикува на официалния си сайт снимки и видео материал, показващи актове на вандализъм и рушене на обществено имущество.


Contact Us