30
ное

Коледните светлини в Средец грейват на 1 декември

Коледните светлини в Средец грейват на 1 декември

Коледната  програма на Община Средец започва на 1 декември с Коледна работилница за най –малките. За трета поредна година в кабинета на кмета, децата от детските градини ще изработват коледни картички. Коледни работилници за малчуганите в сградата на общината ще има и на 7, 12,15 и 20 декември. Домакините от общинска администрация са подготвили  приказен коледен декор  и  са осигурили всички необходими пособия и материали , с които децата да демонстрират своята сръчност и въображение.

 

Светлините на коледното дръвче на площад България  ще грейнат на 1 декември в 17,00 часа.  Дядо Коледа  и неговата свита от приказни герои  ще посрещнат  малчуганите  с вълшебни коледни късмети и много занимателни закачки и лакомства  в коледното градче в центъра на града..

 

По традиция  през   декември Белобрадия старец  ще гостува и на децата от  детските градини в община Средец. Малчуганите от селата Дебелт, Загорци и Орлинци ще се срещнат с Дядо Коледа и неговата свита за да  участват в Коледен празник със забавни спортни игри и викторини.

 

От 1ви до 20 декември в коледното градче на площад България ще се проведе Коледен фестивал и в него ще  вземат участие  фолклорни състави от Бургас, Поморие, община Камено, община Созопол. На 18 декември в салона на читалището в Средец ще бъде представен спектакълът „Анна Бижуто” на Читалище „Самообразование”  гр. Приморско.

Коледна работилница, пощенска станция на Дядо Коледа , където малки и големи могат да пишат писма на Белобрадия старецб

гг и коледна анимация ще очаква децата в коледното градче от 1 до 20 декември.

 

На 20 декември в Трансграничен културен център за деца Дядо Коледа ще гостува на децата от Център за настаняване от семеен тип, Център за обществена подкрепа и Дневен център за деца с увреждания. 

В Трансграничен културен център за деца е разположен Коледен декор. Той  беше използван за заснемане на поздравителната коледна картичка на Община Средец.   Коледният декор ще остане в фоайето на сградата до  31 декември и всеки, който желае може сам да направи своята безплатна коледна фотосесия.

 

През декември с празничен концерт „ Коледни звънчета” ФФ „Алени божурчета”, Златка Ставрева, Атанас Иванов и  Пламен Янев ще гостуват на пенсионерските клубове в селата Светлина, Зорница, Факия и Дюлево.

 

На 18 декември в Кулинарен конкурс – „Празнична трапеза от Коледа до Васильов ден” в Трансграничен културен център за деца сили ще премерят най- добрите кулинари в Общината. Ще бъдат обявявени и победителите  в Конкурса за най – красива коледна украса . На 20 декември/ сряда/Игнажден в НЧ “Пробуда – 1897“ гр. Средец от 18.00ч.празничен коледен концерт- „Чуй камбаните звънят- Коледа е вън! ще зарадва почитателите на фолклора.

 


Contact Us