26
ное

С коледни чудеса Средец посреща Новата година

С коледни чудеса Средец посреща Новата година

Коледната  програма на Община Средец започва на 2 декември с Коледна работилница за най-малките. За седма поредна година деца от детските градини в града ще изработват коледни картички и ще рисуват коледни рисунки. Тази година в инициативата ще се включат деца от всички детски градини в общината, а коледните произведения ще бъдат изложени в сградата на общината и Трансграниченен център за деца. На 6 декември Никулден в градинката пред църквата “Всех Святих” ще  бъде осветена  Никулденска обредна трапеза. Празничният ден ще продължи с раздаване на осветените ястия. Светлините на коледното дръвчето, което е поставено на площад „България” ще грейнат на 6-ти декември   в 17,00 часа.  Празника ще започне с детски спектакъл „Коледно звънче звъни”с  участието на  децата от детските градини в община Средец

На 17-ти декември Коледно парти”Коледни чудесни чудеса” ще събрере децата на Средец и ще огласи с музика и песни Трансграничния културен център за деца.Джуджетата на Дядо Коледа, игри, танци и конкурс за най- красив приказен костюм, са само част от изненадите, които очакват гостите на празника.

 

На 18-ти декември с изложба на обредни хлябове „Вит-превит кравай” в Пенсионерски клуб ”Средец” ще премерят сили  най- добрите кулинари в Общината.

 

На Игнажден (20-ти декември)в град Средец ще гостува живият класик на българската литература, писателката Неда Антонова. Творческата среща ще припомни  важни моменти от българската историческата памет. От 18 часа в салона на НЧ "Пробуда-1897год” ще започне фолклорен Коледен концерт с участието на самодейци от община Средец.


ОЩЕ НОВИНИ

12
апр
Contact Us