Обявление
Кметът на Община Средец Инж. Иван Кичев подписа ДОГОВОР № РД04-97/29.05.2024г. за съвместна дейност между Фонд „Социална закрила“ и Община Средец по проект „Подобряване на материалната база на Домашен социален патронаж гр. Средец, чрез закупуване на оборудване и обзавеждане“
Общата стойност на проекта: 30 516,00 лева.
Финансиране от Фонд „Социална закрила“: 25 938,60 лева.
Финансиране от Община Средец: 4 577,40 лева.
Основната цел на проекта е: повишаване качеството и ефективността на извършваната грижа за възрастните хора и тези в неравностойно положение, чрез създаване на оптимални условия за функциониране на Домашен социален патронаж.
Закупуването, доставката, монтажът и въвеждането в експлоатация на компютърна конфигурация – 1 брой; лазерно многофункционално устройство – 1 брой; автоматична зеленчукорезачка в комплект с пет ножа – 1 брой; нож за нарязване със сечение 12х12 мм. – 2 броя; нож за нарязване на продукти на паралелипипед със сечение 12х12 мм. – 2 броя; комплект ножове за настъргване със избутвачи – 2 броя; професионален вертикален хладилен шкаф с 1 плътна врата - среднотемпературен – 1 брой, професионален вертикален фризер шкаф с 1 плътна врата – нискотемпературен – 1 брой, саламандър електрически – 1 брой, професионален пасатор – 1 брой; професионална квадратна плоча 300/300 мм. – 12 броя; професионален вертикален хладилен шкаф с 2 плътни врати среднотемпературен – 1 броя, професионален вертикален фризер шкаф с 2 плътни врати нискотемпературен – 1 брой, ще обезпечи изпълнението на поставените задачи за години напред.
Основни дейности по проекта са:
Дейност 1: Сформиране на екип за изпълнение на проекта.
Дейност 2: Провеждане на процедура по ЗОП.
Дейност 3: Доставка и монтаж на нови уреди.
Дейност 4: Популяризиране на дейностите и целите на проекта, и финансиращата организация - Фонд „Социална закрила”.
Дейност 5: Техническо и финансово отчитане на проекта.
Очаквани резултати от изпълнението на проекта
- Подобряване на материалната база на Домашен социален патронаж гр. Средец, чрез закупуване на оборудване и обзавеждане;
- Подобряване на производствената среда и технологичния процес за приготвяне на безопасни храни в съответствие с нормативните изисквания;
- Постигане на по-добра рентабилност и ефективност при приготвяне на храната, повишаване качеството на храната и намаляване на нейната себестойност;
- Икономия на ел. енергия чрез закупуване и използване на съвременно и енергоспестяващо оборудване и обзавеждане;
- Осигуряване на по-добри и безопасни условия на труд на персонала приготвящ храната за потребителите;
- Повишаване удовлетвореността на целевата група ползваща услугите свързани с приготвянето и доставката на храна.